Menu

Гръцкият оператор WIND обогати новата си ТВ и видео услуга със старта на Viasat History, Viasat Explore и Viasat Nature

Лондон, 21 май 2018: WIND VISION, нова ТВ и видео платформа в Гърция, стартира трите водещи документални канала от международната компания Viasat World. Viasat History, Viasat Explore и Viasat Nature стартираха едновременно със старта на новата платформа на 26 април, достъпна за всички клиенти на оператора WIND.

С 4KTV резолюция и HDR 10 технология за оптимално изживяване, както и ТВ гайд за навигиране на съдържаннието по три възможни начина, WIND VISION може да се похвали като големия иноватор на гръцкия пазар в момента. Платформата има вградена функционалност за мултискрийн, което означава, че аудиторията може да ползва съдържанието когато, където и както пожелае.
С харизматични водещи, експертни мения и фокус върху европейската история и предлагайки свеж поглед към вече познати истории, Viasat History е водещият посветен на история канал, който вече е част от програмата на WIND VISION. Програмните акценти при старта включват: документалният Истинската игра на тронове, представен от историка Дан Джоунс, проследяващ турбулентните векове на изграждане на ранна Европа; Султанът и светецът, разказ от Джеръми Айрънс за онзи момент в историята на кръстоносните походи, когато християнски свещеник (Франциск от Асизи) и султан (Султан Ал Камил) се срещат; както и Николай и Александра: Последените царе на Русия, една от най-известните двойки в модерната история, с водещ Д-р Сузана Липскомб, историк, автор, презентатор и отличен с награди учен.
Прям и пламенен, Viasat Nature показва изумителни места и същества от естествения свят, с увлекателни истории от изявени водещи, които придават живот на разказа и отвеждат зрителя до дестинации с „дива“ красота. Текущата програма включва Смъртоносни австралийци: поглед от близо към тайния живот на най-известните, а понякога – най-малко познати – убийци на Австралия, включително отровни змии, смъртоносни медузи, чудовищни крокодили и отровни паяци; Разговор с животни, пък, ни запознава с истинскиата Д-р Дулитъл, Луси Кук, чиято мисия е да установи как комуникират животните.
Любопитен, приключенски и решителен, Viasat Explore разкрива новото и необикновеното – от най-скорошни проучвания до ежедневния живот на герои, които правят нещата различно. Сред програмните акценти са Каскадьорска наука с най-изумителни истории и клипове на каскади, шеги и домашни експерименти, уловени от камера; втори сезон на състезателното риболовно шоу Риболовни войни, който стартира едновременно със старта на услугата WIND Vision, както и документалния филм в 8 части Въоръжени мъже: Изкуството на войната – известният холивудски актьор Дани Трехо е домакин на екип от занаятчии, които умело възпроизвеждат емблематични исторически оръжия с древни и модерни инструменти.
Viasat History, Viasat Explore и Viasat Nature показват едни от най-търсените заглавия като повечето предавания са създадени в последните три години.
“Посветили сме се на това да предоставяме най-харесваното съдържание и сме очаровани, че разширяваме присъствието си и чрез услугата WIND VISION.
Мисията ни е да сме близо до нашите партньори – операторите и да разбираме техните нужди, за да продължим да им даваме съдържанието на световно ниво, което е релевантно за клиентите им”, коментира Тамаш Хорват, Търговски директор на Viasat World.

“WIND VISION е най-напредничавата ТВ и видео платформа в Гърция и вярваме, че тя ще промени правилата на играта на гръцкия пазар. Иновативна, не само за Гърция, но и на глобално ниво.
С включването на Viasat Explore и Viasat Nature, както и на всепризнатия Viasat History, ние обогатяваме селекцията си от документални програми, като даваме нови, качествени възможности за избор на клиентите ни, които се интересуват от дивата природа, животните, откритията и науката, както и от документани предавания за история.
Това е от голямо значение за обещанието, което сме дали на нашите клиенти да им предлагаме атрактивно съдържание чрез уникално ТВ изживяване и бележи началото на партньорството ни с глобалната мрежа Viasat World”, каза Херман Райдл, Главен ръководител Стратегически & дигитални трансформации в WIND Hellas.